VIASZFESTÉS

Képalkotás vasalóval
 
Főoldal
Támogatóink:
 
 
 
 
 

Válasszon egy képet!

Fontos tudnivalók:
Készítsünk elő egy több oldalas újságot, erre helyezzük rá a fényes lapocskát, amire a kép készül. A bemelegített vasalót lapjával mindig felfele vízszintesen tartva olvasszuk rá a viaszfestéket. Erre azért van szükség, mert a lecsöppenő forró viasz balesetet okozhat! Egyszerre több színt is feltehetünk, így gyönyörű spontán kialakuló árnyalatokat kapunk, ahogy a festék színek összekeverednek. Simítsuk a felületre a vasaló segítségével a felolvasztott viaszt! Minél lassabban, nyugodtabban húzzuk, annál szebb felületetet kapunk. Próbálgassuk többször ezt a műveletet, remegtessük finoman a kezünket, vagy apró kicsi előre-hátra mozgással haladjunk oldalra. Minden mozdulat megváltoztatja a kialakított képet. Színváltások között a vasaló lapját mindig óvatosan le kell törölgetni! Erre a célra talán a kéztörlő papír legalkalmasabb.

Ha bármit elrontottunk, újra olvaszthatjuk a vasaló segítségével. Ha már elégedettek vagyunk a kialakult alkotással, egy puha ronggyal fényezzük át a felületet! Ilyen gyönyörű, ragyogó fényes színeket, csak egy viaszfestékkel alkotott mű tud mutatni! Néhány perc múlva, újra vissza fog mattulni, ezért, ha szeretnénk, ezt az állapotát megőrizni, ajánlatos lelakkozniakril lakkal.

A viasz képnek van még egy tulajdonsága, karcolható. Ezt megint felhasználhatjuk dekorációs célra. De ebből a tulajdonságából az is következik, hogy az elkészült mű rendkívül sérülékeny is. Ezt szintén lakkozással védhetjük ki.